Information in EnglishInformation in EnglishInformation en français
Información en españolInformationen in DeutschInformasjon på norsk

Siste utgave av Kjemi Daigitalversjon:

www.kjemidigital.no
 
 

Redaktør:

Lars Ole Ørjasæter


Nettsiden redigeres i samsvar med Redaktørplakaten
og Vær varsom-plakaten.

Utgiver:
Logo MO
Media Oslo AS
Boks 119 Manglerud
NO-0612 Oslo

Tlf. 23 15 85 00

Org.nr.
NO 958 168 799 MVA

 Abonner (RSS)

Forskningsprisen: Kandidatene er klare

Kandidatene til Lab Norges forskningspris er nominert, og disse er Cinzia Progida (33), Hanna Tiainen (30) og Jorge Mario Marchetti (34). Prisen deles ut onsdag den 29. oktober kl. 15.00 i forbindelse med messen Lab 14 på Lillestrøm.
Cinzia Progida.
Cinzia Progida.
Hanna Tiainen.
Hanna Tiainen.
Jorge Mario Marchetti.
Jorge Mario Marchetti.

Om prisen
Lab Norges forskningspris retter seg mot unge forskere, under 35 år, som har utført og publisert fremragende forskningsarbeid innenfor naturvitenskaplig forskning knyttet til laboratorier.

Juryen
Juryen som har valgt kandidater blant de innsendte forslagene, har bestått av professor II Tor-Arne Hagve, Klinikk for indremedisin og laboratoriefag ved Ahus; professor II Arne Klungland, Medisinsk fakultet, Universitetet i Oslo, og professor Øyvind Mikkelsen, Institutt for kjemi, NTNU. Advokat Tore Flaatrud, som er sekretariatsleder for Lab Norge, er sekretær for komiteen. Den endelige vinneren blir valgt etter at de tre nominerte har presentert sitt arbeid under et kort foredrag under Lab 14.

De tre nominerte
Cinzia Progida har en mastergrad i molekylær biologi og en ph.d. fra Universita Cattolica del Sacro Cuore i Roma. Hun er nå postdoktor i Oddmund Bakkes gruppe ved Center of Immune Regulation, Institutt for biovitenskap ved Universitetet i Oslo. Cinzia Progida er særlig interessert i de molekylære mekanismene som styrer transporten inne i cellene. Spesielt studerer hun rab-proteinene, som har hovedansvar for denne transporten.
   Hanna Tiainen er en finsk sivilingeniør med stor interesse for det komplekse samspillet mellom implantater og kroppen. Hun mottok nylig sin doktorgrad ved Universitetet i Oslo med en avhandling om bruk av vekststativer ved behandling av benbrudd. Nå er hun postdoktor ved avdeling for biomaterialer ved Universitetet i Oslo.
   Jorge Mario Marchetti har to doktorgrader fra Universidad Nacional del Sur, Bahía Blanca i Argentina. Han har vært ved NTNU i Trondheim og Chalmers i Göteborg og er nå førsteamanuensis ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Marchetti har konsentrert sin forskning om metoder for å produsere brennstoff som er så rent som mulig og som det er lønnsomt å bruke.

Formålet med prisen
Med denne prisen ønsker Lab Norge å løfte frem forskning i naturvitenskaplige laboratorier og hedre unge forskere som utfører sin forskning nettopp der. Lab Norges forskningspris deles ut hvert tredje år i forbindelse med Lab-messene eller annet arrangement i regi av Lab Norge.