Information in EnglishInformation in EnglishInformation en français
Información en españolInformationen in DeutschInformasjon på norsk

Siste utgave av Kjemi Daigitalversjon:

www.kjemidigital.no
 
 

Redaktør:

Lars Ole Ørjasæter


Nettsiden redigeres i samsvar med Redaktørplakaten
og Vær varsom-plakaten.

Utgiver:
Logo MO
Media Oslo AS
Boks 119 Manglerud
NO-0612 Oslo

Tlf. 23 15 85 00

Org.nr.
NO 958 168 799 MVA

 Abonner (RSS)

Tar UHPLC til et nytt nivå

Thermo Scientific har nettopp lansert et nytt UHPLC- system ved navn Vanquish, noe som for de bilinteresserte muligens minner om en versjon av Aston Martin. Systemet inneholder forbedret pumpesystem, ny autosampler og reduserte analysetider.

Utviklingen startet for tre år siden, og prosjektet har vær brukerstyrt siden dag én. Brukerne ble spurt om hva de savnet ved dagens systemer og svarene har styrt produktutviklingen. Dette har resultert i et system som er konstruert fra scratch. Sentralt i systemet er også en serie nye kolonner (Accucore Vanquish-kolonner, C18, 1,5um og 80Å.) som er konstruert for å tåle pumpetrykket på hele 1500 bar (22.000 psi) med flow rate opp til fem mL/min.
   Systemet kan ta inntil 23 plater og 8832 prøver i autosampleren og den lineære følsomheten er opp til 3000 mAU. I tillegg er forholdet mellom støy og signal redusert til +\- 3μAU.
   Thermo Scientific Vanquish UHPLC har 2x3 løsemiddelkanaler og inntil ni løsemiddelkombinasjoner, og instrumentet har også et nyutviklet luft-til-luft kjølekonsept. Systemet er integrert samtidig som det er modulært, og det er også biokompatibelt uten bruk av rustfritt stål i flow path'en. Fo å redusere avstanden som væskestrømmen må gå mellom de ulike komponentene, er pumpene plassert i den nederste modulen.
   Daglig vedlikehold skjer uten bruk av verktøy, og dørene kan tas av for lettere tilgang til komponentene, og noe av nyvinningen i dette systemet er at en kan kjøre prøver med mindre forutgående metodeutvikling.
   Vanquish er kontrollert av Chromeleon CDS, og det er også en app under utvikling som gir full tilgang til Chromeleon 7.2 og dermed ekstern styring av Vanquish og andre instrumenter.
   Mer informasjon finnes her.