Information in EnglishInformation in EnglishInformation en français
Información en españolInformationen in DeutschInformasjon på norsk

Siste utgave av Kjemi Daigitalversjon:

www.kjemidigital.no
 
 

Redaktør:

Lars Ole Ørjasæter


Nettsiden redigeres i samsvar med Redaktørplakaten
og Vær varsom-plakaten.

Utgiver:
Logo MO
Media Oslo AS
Boks 119 Manglerud
NO-0612 Oslo

Tlf. 23 15 85 00

Org.nr.
NO 958 168 799 MVA

 Abonner (RSS)

NLF blir Lab Norge

Norske Laboratorie-leverandørers Forening, NLF, skifter navn til Lab Norge. Foreningen får samtidig ny logo. Styreleder Jon Terje Heimdal sier at det var på høy tid med en navneendring.
 Styreleder Jon Terje Heimdal (t.h.) og sekretariatsleder Tore Flaatrud med Lab Norges logo.
Styreleder Jon Terje Heimdal (t.h.) og sekretariatsleder Tore Flaatrud med Lab Norges logo.


Det opprinnelige navnet var langt, tungt og ofte vanskelig å oppfatte. Dessuten bruker en rekke andre organisasjoner forkortelsen NLF, og dermed er det fare for forveksling. Styret og administrasjonen så derfor behov for en modernisering av både navn og grafisk uttrykk.
   Navneskiftet har også sammenheng med at Lab Norge legger opp til økt utadrettet virksomhet. Da er det behov for et navn som er kort, tydelig og lett å oppfatte. Lab er en vanlig forkortelse for laboratorium, slik at Lab Norge gir riktige assosiasjoner hos målgruppene. Heimdal tror det nye navnet raskt vil feste seg hos foreningens medlemmer, bransjens kunder, laboratoriefaglige miljøer og myndigheter.
   Lab Norge ble stiftet i 1990 og organiserer laboratoriebransjen i Norge. Foreningen har rundt 55 medlemsbedrifter som hadde en totalomsetning i 2012 på cirka 2,3 mrd. kroner. Medlemmene er leverandører og produsenter av laboratorieutstyr, som instrumenter, reagenser og forbruksmateriell.
   Bedriftene leverer sine produkter til sykehus, private helselaboratorier og laboratorier innenfor industri, forskning og undervisning, samt kontrollaboratorier. Det er fire produsentbedrifter blant medlemmene, og de eksporterer i stor grad sine produkter til andre land.
   Lab Norge har nylig etablert en forskningspris på 100.000 kroner. Prisen retter seg mot naturvitenskaplige forskere under 35 år.